Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro motorkáře letěl vrtulník

V Třemešné u Města Albrechtice na Bruntálsku došlo k vážné nehodě motorky a nákladního vozidla. Motocykl začal po střetu s náklaďákem hořet, na místo letí vrtulník. Celkem zraněny byly dvě osoby. Silnice je uzavřena.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí USZS MSK:

Krajské operační středisko záchranné služby bylo hodinu a tři čtvrtě po nedělním poledni informováno o střetu motocyklu s nákladním automobilem mezi obcemi Třemešná a Rudíkovy. Na pomoc vyjela nejbližší zdravotnická posádka z Města Albrechtic, která byla u zraněného motocyklisty během pěti minut.

Následně dorazila lékařské vozidlo rendez-vous a vrtulník LZS. Pacient ve věku dvaadvaceti let byl v bezvědomí, jeho stav se jevil jako život ohrožující. Lékaři museli na místě zabezpečit jeho dýchací cesty pomocí intubace a připojit postiženého k přístrojem řízené ventilaci.

< Záchranáři zajistili nitrožilní a intraoseální vstup, zahájili podávání léků. Muži ošetřili vícečetná poranění a vrtulník jej poté přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Dvě stě metrů od nehody došlo k další nehodě, tentokráte dvou osobních automobilů. Při té byl lehce zraněn jeden z účastníků.

Sdílet