Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šestnáct zraněných při nehodě autobusu

Dnes po půl čtvrté ráno byla ohlášena na CTV v Ostravě dopravní nehoda autobusu Student Agency u Starého Jičína na Novojičínsku, vezoucího tři desítky pasažérů do Prahy. Podle dostupných informací je z třiceti osob šestnáct lehce zraněných, někteří cestující byli odvezeni k ošetření do nemocnice.

Řidič vyvázl bez zranění. Na místo ihned vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Nového Jičína, Bílovce a Ostravy-Zábřehu. Vyprošťovat osoby z autobusu v příkopě hasiči nemuseli. Z Ostravy vyjel také hasičský evakuační autobus, který se postaral o ukrytí pasažérů v nepříznivém počasí. Teď čekají cestující na náhradní autobus přepravní firmy v motorestu ve Starém Jičíně.

V tuto chvíli řeší hasiči vyproštění autobusu, který leží v příkopu na boku. Budou se snažit, aby při vyprošťování vozidla nevytekla nádrž zhruba se 600 litry nafty.

Aktualizace 11:30 – Autobus se hasičům podařilo pomocí jeřábu vyprostit před devátou hodinou. Nafta z nádrže autobusu neunikla. Pak byl zásah hasičů na místě nehody ukončen a hasičská vozidla odjela na své stanice.

Foto: HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet