Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pří požáru bytu v Zábřehu zemřel starší muž

Při nočním požáru bytu v Zábřehu, který likvidovaly čtyři jednotky hasičů, zemřel starší muž. Požár způsobil škodu 300 tisíc korun, příčina se zatím šetří.

Informaci o požáru bytu v Zábřehu na ulici 28. října přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje ve středu 30. listopadu 2011 v 2:38 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči ze Zábřehu a z Lukavic.

Po příjezdu první jednotky na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár bytu v řadovém čtyřpodlažním bytovém domě ve třetím nadzemním podlaží. Po provedeném průzkumu byla uvnitř nalezena osoba (muž, ročník 1931). Hasiči muže transportovali mimo prostor požáru a okamžitě zahájili oživovací práce a povolali na místo zdravotnickou záchrannou službu. Muže se však již oživit nepodařilo.

Pro lokalizaci požáru byl použit jeden C proud. Lokalizace požáru byla nahlášena v 2:55 h.

Z bytového domu bylo preventivně evakuováno 7 osob, z nichž jedna se lehce nadýchala zplodin hoření a byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

V průběhu likvidačních prací hasiči prováděli vyklízení bytu zasaženého požárem a dohašování ohně. Požár kompletně zničil pokoj, ve kterém muž spal, a jeho vybavení (knížky, oblečení, nábytek apod.). Zbytek bytu byl pouze zakouřen.

Výše škody byla vyčíslena na 300 tisíc korun, příčina vzniku požáru se šetří.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet