Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči prošli exkurzí do světa autobusů

Kde se vzalo tolik hasičů u autobusu? Nebojte, nic se nestalo, jen se seznamují s technickými detaily různých typů autobusů regionálního přepravce společnosti BusLine a.s., se kterými se mohou při zásahu v Libereckém kraji nejčastěji setkat.

Podobné prohlídky se konají pravidelně a profesionální hasiči je velice vítají. Při zásahu totiž není čas dlouho přemýšlet, u jakého vozidla se zrovna nacházejí. Musejí ihned jednat a vědět, jak co nejrychleji a účinně provést v případě nehody protipožární opatření či jak se do autobusu dostat a pomoci cestujícím ven. Ač by se mohlo zdát, že jsou všechny autobusy stejné, opak je pravdou. Zvláštní pozornost hasiči věnovali autobusu na stlačený zemní plyn tzv. „céengéčku“ (CNG – Compressed Natural Gas), který má dokonce automatický hasicí systém.

Tento typ spolupráce je přínosný pro obě strany a další akce budou jistě následovat. „Je to pro nás důležité stejně jako bezpečnost cestujících, kterou klademe na první místo. Jsme rádi, že můžeme s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje spolupracovat na prohlídkách nejnovějších autobusů a technologického vybavení. Pokud by k případné nehodě došlo, pak právě znalost technologií umožní hasičům efektivní zásah,“ říká Tomáš Roubiček, generální ředitel a předseda představenstva společnosti BusLine a.s.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet