Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto narazilo do stromu, řidič uhořel

Lidský život si dnes vyžádala nehoda osobního auta, které u Syrovic na Brněnsku narazilo do stromu a shořelo. Řidič uvnitř zemřel. 

Ilustrační foto

Nehodu hasičům v 10.53 hodin ohlásili policisté, na místo vyjela jednotka ze stanice v Židlochovicích. Vozidlo Škoda Felicia mezi obcemi Syrovice a Vojkovice na rovném úseku silnice vyjelo z jízdní dráhy, narazilo do stromu a začalo hořet. Při příjezdu hasičů bylo celé auto v plamenech a nebylo zřejmé, jestli je někdo v kabině. Hasiči proti plamenům nasadili vysokotlaký vodní proud se smáčedlem. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 11.01 hodin. Likvidaci požáru po ochlazení vraku hasiči ukončili ve 12.18 hodin. Po lokalizaci požáru a sražení plamenů hasiči uvnitř na místě řidiče objevili ohořelé tělo. Jeho totožnost zjišťují policisté.

Z auta, které bylo mimo vozovku, nebyl zjištěn únik provozních kapalin. Hasiči ve 12.55 hodin místo předali policistům a ukončili zásah.

Požár vozidlo zničil, věcnou škodu na ojeté škodovce vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 20 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet