Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výsledky: 3. Mistrovství ČHSF v badmintonu 2012

Během uplynulého víkendu 7. – 8. dubna se uskutečnil v tělocvičně BaC Kladno přebor HZS ČR – 3. Mistrovství ČHSF v badmintonu.

Akci zorganizoval Sportovní klub HZS hlavního města Prahy a Badminton club Kladno za podpory Generálního ředitelství HZS ČR a České hasičské sportovní federace. Na mistrovství bylo nominováno 40 hráčů a hráček z celé ČR.

V sobotu se hráči utkali v základních skupinách, kdy pouze nejlepších šestnáct hráčů a osm hráček postoupilo do nedělních vyřazovacích bojů. Obdobný systém platil i pro čtyřhry.

V neděli se bylo opravdu na co koukat, protože o nervy drásající koncovky nebyla opravdu nouze. Hlavně mužská polovina účastníků předváděla atraktivní badminton, který se divákům musel líbit. Namátkou jmenujme třeba obě třísetová semifinále dvojhry mužů.

Zlatým hřebem pak bylo finále čtyřhry mužů, kdy vítězná dvojice nejprve odvrátila tři mečboly ve druhém setu, aby pak pro sebe zápas rozhodla 21:19 v setu třetím.

Celé mistrovství ovládl, stejně jako loni, místní hráč Marek Schoř startující v barvách HZS Praha, který vyhrál dvouhru a se svým kolegou Quidem Hartmanem, rovněž z HZS Praha, i čtyřhru.

Velmi zdárně mu sekundoval jeho parťák z týmu David Vilt, který vydřel ve dvojhře 2. a ve čtyřhře 4. místo.

Nejlepší ženskou účastnicí se stala pražská hráčka Bohumila Hašková, která se svojí kolegyní Miladou Jislovou vyhrála čtyřhru a ve dvouhře to dotáhla až na stříbrnou příčku.


Souběžně se soutěží jednotlivců probíhala i soutěž družstev, kdy celkové umístění hráčů jednotlivých HZS v nedělním programu bylo převedeno na body. Tuto soutěž jasně vyhrálo družstvo HZS Praha.

A ještě jedna věc, která stojí za zmínku, během celého dvoudenního klání se nikdo nezranil, což je při pořádání hasičské sportovní akce jev velmi řídký.


Celé mistrovství se organizátorům povedlo zvládnout na profesionální úrovni, za což nutno poděkovat i sponzorům akce.

Ukázalo také na masový rozvoj tohoto fyzicky náročného sportu v řadách sportovců HZS ČR. Během turnaje se představili hráči z Prahy, Brna, Ostravy, Hlučína, Nymburku, Ústí nad Labem, Pardubic, Hradce Králového, Chomutova, České Lípy a Českých Budějovic.

Velké poděkování patří také ředitelství HZS Středočeského kraje, které na tuto akci poskytlo své školící středisko. O pořadateli příštího ročníku bude rozhodnuto do konce června.


HZS JmK se na mistrovstvích v badmintonu prezentuje již od prvního ročníku a umísťuje se v první polovině výsledkové listiny. I letos tomu nebylo jinak a potom, co s námi začaly bojovat o přední umístění i ženy, jsme se dostali „na bednu“.

Třetí místo vybojovala Veronika Hradečná ve dvouhře žen a ve čtyřhrách žen se Veronika s Ivetou Miškaříkovou umístily na druhém místě za hráčkami z Prahy.

Muži z naší výpravy již nebyli tak úspěšní, ale postupem ze základní skupiny potvrdili vzrůstající úroveň hry, protože i celková kvalita turnaje rok od roku roste. Celkem přijelo na západ Čech kolem 40 hráčů z celé ČR. Na organizační přípravě se významnou měrou podílel příslušník jihomoravského krajského operačního střediska Antonín Hráček.

V Kladně byla také vyhlášena soutěž družstev a v ní jsme získali druhé místo právě za vyrovnané výkony všech zúčastněných v našem týmu.

Rádi bychom v následujícím ročníku překonali naše dosavadní úspěchy a dále reprezentovali jihomoravské hasiče a hasičky v této oblíbené hře.

por. Aleš Bambušek
KOPIS HZS Jihomoravského kraje


Pořadí na prvních místech:

Dvouhra muži:

  1. Schoř Marek – HZS Praha
  2. Vilt David – HZS Praha
  3. Třos Milan – HZS Ostrava

Dvouhra ženy:

  1. Mejzlíková Jana – HZS České Budějovice
  2. Hašková Bohumila – HZS Praha
  3. Hradečná Veronika – HZS Brno

Čtyřhra muži:

  1. Schoř – Hartman – HZS Praha
  2. Vašák – Šimon – HZS Pardubice
  3. Třos – Travinský – HZS Ostrava

Čtyřhra ženy:

  1. Hašková – Jislová – HZS Praha
  2. Hradečná – Miškaříková – HZS Brno
  3. Tomášková – Šmídová – HZS Hradec Králové

Družstva:

  1. HZS Praha – 110 bodů
  2. HZS Brno – 40 bodů
  3. HSZ Hradec Králové – 32 bodů

Vítězné družstvo HZS Praha:

  • Hašková Bohumila
  • Jislová Milada
  • Jirkovská Lucie
  • Schoř Marek
  • Hartman Quido
  • Vilt David
  • Stošek Pavel
  • Valenta Vít
Sdílet
Přiložené soubory
výsledkové listiny 3.mistrovství Čhsf v badmintonu.xlsx zobrazit online XLSX 11 kB