Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči by se neztratili ani mezi běžci “profíky“, aneb Jarní běh Kunratickým lesem 2012

V pátek 4. 5. 2012 proběhl již třetí ročník hasičského běžeckého závodu v pražském Kunratickém lese. Na startu okruhu dlouhém 5 350 metrů se sešlo rekordních 47 závodníků z různých koutů republiky.

Dobrá nálada, ideální počasí a vidina toho, že po závodě na každého čeká řízek s bramborovým salátem a pivo, udělala z „Jarního běhu Kunratickým lesem“ velmi rychlý závod.

Za pouhých 17 minut a 50 vteřin proťal cílovou čáru Martin Voják z SDH Kout na Šumavě. Tímto časem nasadil opravdu vysokou laťku a neztratil by se ani mezi běžci “profíky”.

I ostatní hasiči však ukázali, že běhání je nedílnou součástí jejich povolání. Druhý v pořadí Jiří Vavruška z HZS Jablonec nad Nisou doběhl v krásném čase 18:10 a jako třetí nejrychlejší se do cíle dostal obhájce loňského vítězství David Šťastný z Prahy časem 18:50. Svůj loňský čas vylepšil o více než půl minuty a vyhrál kategorii 35–49 let.

V kategorii veteránů (nad 50 let) proběhl trať nerychleji Jiří Němec z SDH Bernartice krásným časem 21:35. Závod absolvovaly i tři ženy. Nejrychlejší z nich Bohumila Hašková z HZS hl m. Prahy, která zvítězila časem 27:45.

Po závodě byly nejlepším závodníkům předány hodnotné ceny. Slavnostní ukončení velmi vydařeného závodu proběhlo za účasti ekonomického náměstka HZS hl. m. Prahy plk. Ing. Lakise Jordanidise.

Závod byl uspořádán v rámci sportovního klubu HZS Praha a GŘ HZS ČR za přispění finančního grantu České hasičské sportovní federace. Kdo si neudělal čas letos, rozhodně by měl zvážit účast příští rok.

Stojí to za to!

Sdílet
Přiložené soubory
hasiči - běh-výsledky.doc zobrazit online DOC 24 kB