Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslední výjezd k mimořádné události netradičně

Včerejší den byl pro profesionální hasiče v Tanvaldě tak trochu smutný. Loučili se s kolegou nstržm. Tomášem Salabou, který sloužil svou poslední směnu u Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Na rozloučenou mu kolegové tajně zorganizovali „Poslední výjezd k mimořádné události". Jednalo se o spolupráci se Zdravotní záchrannou službou, pomoc při transportu pacienta – tolik oficiální název záchranné akce. Ve skutečnosti se ale jednalo o naaranžovanou nafukovací pannu, které musel poskytnout umělé dýchání a masáž srdce. Poté ji musel snést po úzkém schodišti do vozidla záchranné služby.

Tomáš Salaba nastoupil k HZS LK 1. 9. 1991 jako hasič na centrální stanici do Jablonce nad Nisou. Po absolvování nezbytných kurzů, kde si doplnil svoji odbornost, byl zařazen na požární stanici do Velkých Hamrů jako strojník. Tuto funkci vykonával dodnes, již na nové stanici v Tanvaldě. Ve své profesionální kariéře zažil nespočet výjezdů, ať již k požárům, dopravním nehodám či jiným technickým zásahům. Při těchto událostech poznal jak úsměvné, tak i smutné příběhy.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet