Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Křest dopravního automobilu Hasičů Kopytov

Poslední listopadový víkend patřil v Kopytově nejen hasičům, ale i všem jejich nadšencům.

Odehrával se zde slavnostní křest nově zakoupeného dopravního automobilu Sboru dobrovolných hasičů v Kopytově.

Pořídit si dopravní automobil se naše sdružení rozhodlo už před třemi lety, kdy výjezdová jednotka v rámci jednání s městem o obnově vozového parku raději preferovala nákup cisterny než dopravák. Jelikož si vážíme toho, že město Bohumín má zájem jednotce vozový park inovovat, tak jsme se rozhodli, bude–li to v naši moci, obměnit zastaralou Avii svépomocí.

Nákup dopravního automobilu schválila výroční valná hromada v lednu tohoto roku. Hledal se vůz vhodný jednak pro potřeby sdružení, ale zejména pro práci s mladými hasiči a jejich dopravu na soutěže. Ovšem i pro mimořádné události, např. při povodních nebo k lehčím zásahům charakteru technické pomoci. V jarních měsících Sbor plánuje v úložném prostoru přestavbu pro uložení základní techniky, například motorové pily, kalového čerpadla, hasicího přístroje a podobně.

Shromáždění hasiči se pod historickými vlajkami svých sborů zúčastnili slavnostní mše v kapličce Sv. Jana Nepomuckého, kterou sloužil otec Kalist.

Pozvání na slavnost přijali také družební přátelské sbory z Rychvaldu, Havířova a polských Gorzyc. Všude se šetří, a tak získat jakékoliv peníze nebylo vůbec jednoduché, proto tedy velký dík patří těm sponzorům, kteří žádost akceptovali a jejichž finance tak mohly být využity k nákupu nového vozidla. Děkujeme tedy jmenovitě firmám KERAMET, BOCHEMIE, ŽDB GROUP, BEKAERT a ROCKWOOL. Dále pak byly použity i výtěžky z akcí pořádaných SDH Kopytov, jejichž organizátorům rovněž patří poděkování. Příjemnou tečkou celého ceremoniálu se na závěr pro ty nejmenší stal lampionový průvod. Celé akci přálo slunečné počasí. Nechybělo tradiční bohaté občerstvení – domácí gulášek, teplý čaj anebo uzené klobásky. Samotný křest se odehrával před místní hasičskou zbrojnicí v Kopytově, nedaleko náměstíčka Sv.Floriána, nejmenšího v ČR.

Sdílet