Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil speciální krmný vůz, škoda zřejmě přesáhne jeden milion korun

Tři jednotky hasičů byly dnes 2. prosince 2011 ráno přivolány k požáru samochodného krmného vozu v areálu zemědělského družstva v Bohuslavicích na Náchodsku.

Hasiči byli o požáru informováni v 05:26 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči okresu Rychnov nad Kněžnou ze stanice Dobruška a dobrovolní hasiči z Náchodska z Bohuslavic a Nového Města nad Metují. Hořet začalo v motorovém prostoru speciálního stroje v momentě, kdy nabíral krmnou směs v zásobníku.

Požár se v motorovém prostoru rychle rozšířil a zničil hydrauliku stroje. Z poškozených hadic unikl hydraulický olej, který hasiči jímali a zasypali sorbentem. Řidič a další zaměstnanci družstva se snažili požár hasit pomocí ručních práškových hasicích přístrojů, ale bez úspěchu. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 05:49 hodin a uhasili devět minut po šesté hodině ráno.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Hmotná škoda zatím nebyla vyčíslena, ale zřejmě se bude pohybovat od 1 až do 1,5 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet