Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou aut na Zlínsku pět zraněných

V jednom voze jely s rodiči také dvě malé děti. Všechny zraněné osoby si do své péče převzaly posádky zdravotnické záchranné služby, postupně je ošetřily a následně odvezly do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Dne 3. 12. 2011 v 19:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Racková. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem.

Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Zlín, Mladcová a Racková došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Octravia a Š Fabia.

Po vzájemném střetu obou vozů v zatáčkovitém a lesním úseku došlo celkem k pěti lehkým zraněním přepravovaných osob. V jednom voze jely s rodiči také dvě malé děti. Všechny zraněné osoby si do své péče převzaly posádky zdravotnické záchranné služby, postupně je ošetřily a následně odvezly do nemocnice k dalšímu vyšetření. Dětem hasiči věnovali své plyšové maskoty dráčky Záchranáčky.

Po střetu zůstalo jedno vozidlo na silnici, druhé havarovalo do lesa. Vozovka zůstala zablokovaná a uzavřená pro provoz. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Řidiči jednoho z vozidel byla poskytnuta posttraumatická pomoc po prožité události, kterou uskutečnil jeden ze speciálně proškolených hasičů.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému nesvětlovali hasiči místo nehody výkonnými agregáty. Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči na navijáku vytáhnout auto z lesa a asistovali také při nakládce vraků na odtahová vozidla. Doprava byla omezena asi tři hodiny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet