Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena utrpěla popáleniny, policisté se nadýchali kouře

Dnes krátce před pátou hodinou ranní došlo k požáru v ulici Žerotínova na pražském Žižkově. Na místo jako první dorazili policisté z Pohotovostní motorizované jednotky.

Ilustrační foto

V ten okamžik z kompletně zadýmeného bytu ve čtvrtém patře vyšel muž a upozorňoval policisty, že v bytě se nachází ještě jeho matka.

Ti neváhali a do bytu i přes minimální viditelnost a hustý dým pro ženu vběhli. Poté co policisté ženu vynesli ven z bytu, okamžitě ji předali záchranářům. Ta byla ve velmi vážném zdravotním stavu převezena do nemocnice.

Oba policisté se při zachraňování nadýchali kouře a s poškozením dýchacího aparátu byli převezeni taktéž do nemocnice. Příčnou požáru byla s největší pravděpodobností spadlá lampička, od které došlo k zahoření matrace v ložnici.

ZZS Praha:

U požáru bytu v Žerotínově ulici na Žižkově zasahovali záchranáři po 4. hodině ranní. Na popáleninové centrum vinohradské nemocnice převezli 89letou ženu s popáleninami na 45% povrchu těla a dva příslušníky policie, kteří se nadýchali kouřových zplodin.

nprap. Eva Kropáčová
KŘP hlavního města Prahy
Policie ČR

Sdílet