Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olcit dojezdil

V pondělí dopoledne došlo na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně k požáru osobního auta zn. Oltcit, který začal hořet při jízdě a místním občanům se podařilo zabránit větším škodám.

Dne 17. 4. 2006 v 10:01 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom parkovišti došlo k požáru osobního auta zn. Oltcit.

Před příjezdem hasičů se snažili požár uhasit místní občané, kteří za pomoci zahradní hadice bránili rozšíření požáru nejen na samotném voze, ale také zabránili poškození sousedního vozu zn. Seat.

Hasiči rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár v motorovém prostoru zcela uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo ohledáno. Řidič auta uvedl, že při jízdě od Vršavy zpozoroval stoupající kouř pod kapotou, a proto s vozem zajel na parkoviště. Tam se požár rozhořel naplno a bylo nutné zavolat pomoc. Požár zničil celý motorový prostor, přední kapotu, čelní sklo a poškodil i část interiéru vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém rozvodu auta.

Je na místě ocenit pomoc místních občanů, kteří rychlou pomocí zabránili větším škodám a dalšímu poškození zaparkovaných aut na sídlišti.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk­.izscr.cz
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet