Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šel opilý a zabloudil, hasiči ho naštěstí našli

Včera krátce po 18. hodině kontaktoval operační středisko Policie České republiky 59 letý Českolipan, který policistovi sdělil, že se ztratil cestou domů z restaurace. Muž strávil podvečer v restauraci Na Nádraží ve Svoru, kde se opil natolik, že když se po setmění vypravil domů, zabloudil.

Ilustrační foto

Místo, aby vyčkal na svůj vlakový spoj, namířil si to přímo do lesa, kde se nebyl schopen orientovat. Navíc si po cestě poranil nohu. Do blízkého okolí Svoru proto okamžitě vyjeli policisté včetně psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání osob, ale také Sbory dobrovolných hasičů z Nového Boru, Cvikova a Jablonného v Podještědí.

Dobrovolní hasiči pak vytvořili rojnici a začali propátrávat místní terén a pohřešovaného muže v 19.05 hodin nalezli na okraji lesního prostoru. Protože byl zraněný, převezla ho k ošetření do nemocnice sanita zdravotnické záchranné služby.

Devětapadesáti­letému Českolipanovi se tak včera podařilo zaměstnat pracovníky integrovaného záchranného systému jen proto, že v restauraci neodhadl svou míru alkoholu, po které se ještě dokáže sám bezpečně dopravit domů.

Pracovníci integrovaného záchranného systému chrání lidské životy obvykle za jiných okolností, než tomu bylo včera, a bylo by jistě žádoucí, aby jim podnapilí hosté restaurací do budoucna práci nepřidělávali.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR

Sdílet