Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Člen JSDH Sloup v Čechách dostal 130.000, pro jednotku

Nadnárodní firma Belden vyhlásila v letošním roce soutěž, které se mohli zúčastnit všichni zaměstnanci, kteří odvádějí vyjímečný přínos své komunitě dobrovolnou prací.

Soutěž po celém světě vyhrálo šest zaměstnanců, jedním z nich je Jiří Volek, v pracovní době účetní centra sdílených služeb, ve volném čase pak člen dobrovolných hasič ve Sloupu v Čechách. Získal tak pro svou jednotku šek ve výši 130.000 Kč (5.000 EUR) – ten převzal společně se starostou SDH Sloup v Čechách panem Miroslavem Pištou.

Cenu předávali: Christoph Gusenleitner (Více prezident EMEA & Global Connectivity), Hubert Ermer (General Manager ICOS), Axel Vornhagen (Ředitel závodu Lukram, Director Operations ICOS).

Dle zástupců jednotky budou peníze pravděpodobně použity na techniku, pro členy jednotky je tento dar překvapením, proto není určený přesný cíl peněz.

Dalšími vítězi firemní soutěže jsou následující zaměstnanci:

  • George Matthew, Coax Connectivity Solutions, Horseheads, New York, USA
  • Jeffrey Grubbs, Belden Channel Manager, Goodrich, Texas, USA
  • Rolf-Dieter Sommer, INET Product Manager, Neckartenzlingen, Germany
  • Amy Sorchini, Marketing Communications, Alpha Wire, Elizabeth, New Jersey USA
  • Margaret Smela, Inside Sales, Alpha Wire, Elizabeth, New Jersey, USA

John Stroup, Prezident a CEO:

V Beldenu si dobrovolné práce našich zaměstnanců velmi vážíme. Je důkazem nesobeckosti a dalších skvělých charakterových vlastností našich zaměstnanců Jsem velmi rád, že můžeme vyzdvihnout několik těchto jedinců a finančně přispět organizacím, pro které pracují.

Firma Belden

Vyrábí a prodává kabely, konektory a síťové komponenty. Zaměstnává zhruba 6.800 zaměstnanců ve výrobních závodech v Severní Americe, Evropě, Jižní Americe a Asii.

JSDH Sloup v Čechách

Výjezdová jednotka místních hasičů spadá do kategorie JPO 3 a čítá přes deset mužů. Ti mají na starost nejen katastr Sloupu v Čechách ale také přilehlého Radvance, Svojkova a Chotovic. Mimo to zasahují sloupští dobrovolníci na výzvu českolipského operačního důstojníka u požárů či jako technická pomoc v obcích po celém okrese.

Největším výjezdovým vozidlem sloupských hasičů je Škoda 706, která prošla kompletní rekonstrukcí. „Upravili jsme na ní nástavbu, dali jsme i silnější motor.“ upřesňuje Miroslav Pišta. Při výjezdu pojme tento hasičský speciál kromě nezbytné techniky a nádrže s třemi a půl tisíci litry vody devět mužů. „Na první zásah proti požáru je zásoba vody dostatečná. Pokud se jedná o něco většího, tak se na místo sjede vždy více sborů.“ vysvětluje Martin Karásek.

Krom toho si hasiči opatřili i starší dodávku, která prošla potřebnými úpravami. „Chtěli jsme, aby bylo v autě místo pro pět lidí, dozadu jsme dali klec, v ní je čerpadlo, elektrocentrála, motorová pila, hadice a lana, zkrátka vše, co je potřeba,“ popisuje velitel. Velikou výhodou dodávky je, že k jejímu řízení stačí řidičský průkaz skupiny B a mohou ji tak řídit všichni členové výjezdu.

Zdroj: Českolipský.De­ník.cz, 2009

Sdílet