Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči hledali klokana Vendelína

Dvě desítky hasičů se dnes zapojily do pátrání po klokanovi, který byl ráno viděn lesními dělníky v blízkosti dálnice D1 na úrovni 93. km.

Ilustrační foto

Na základně žádosti Policie ČR vyjeli humpolečtí profesionální i dobrovolní hasiči na místo před jedenáctou hodinou dopolední. Celý zásah probíhal pod vedením Policie ČR. Úkolem hasičů bylo zabránit vačnatci „vstupu“ na D1. Později byla vytvořena rojnice a prohledán byl lesík. Klokan Vendelín se však dobře ukryl a pátrání bylo neúspěšné. Jednotka profesionálních hasičů byla ve 12:30 Krajským operačním a informačním střediskem Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina z místa události odeslána k ohlášenému požáru vysokozdvižného vozíku na ulici Na Závodí v Humpolci. O dvacet minut později byl zásah ukončen i pro jednotku sboru dobrovolných hasičů.

Vendelín utekl z farmy v Dubí již před 14 dny a podle majitelky je velmi agresivní. Zcela jistě se však svým útěkem nesmazatelně zapsal do historie hasičů. Jedná se totiž o nejkurióznější zásah hasičů na Vysočině v letošním roce.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet