Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na zasněžených silnicích se bouralo

Kvůli nehodě čtyř osobních aut u Fojtova byla silnice uzavřena. Hasiči přímo z této nehody vyjížděli k další, která se stala na objízdné trase u Děpoltovic. V noci při nehodě u Aše zemřel jeden muž, dalšího vážně zraněného transportoval vrtulník.

Zasněžené silnice přidělaly práci nejen silničářům, ale také hasičům. Už během noci z úterý na středu zasahovali hasiči ze stanice Aš a dobrovolní hasiči z Hazlova u dopravní nehody jednoho osobního auta, které se převrátilo na střechu. Z auta hasiči vyprostili dva muže. Jeden podlehl vážným zraněním na místě, pro druhého záchranná služba povolala vrtulník.

K dalším nehodám pak hasiči vyjížděli i ve středu po ránu. U Fojtova se srazila čtyři osobní auta. Hromadná nehoda si naštěstí vyžádala jen jedno lehké zranění, silnice zde ale byla více než dvě hodiny uzavřena. Na místě zasahovali dobrovolní hasiči z Nejdku a také družstvo ze stanice Karlovy Vary. To bylo přímo z tého události odvoláno k další nehodě, která se stala u Děpoltovic na objízdné trase první nehody. Řidička dokázala z auta vystoupit sama, auto ale leželo na boku v potoce u silnice. Z vozidla nic neunikalo, hasiči přesto pro jistotu povolali na místo i protichemický automobil a do potoka položili sorbční válce. Místo nehody zkontrolovali také přivolaní pracovníci Povodí Ohře.

Foto: JSDH Nejdek

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet