Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičili záchranu z vysílače

Více než padesát metrů vysoký televizní vysílač se včera ráno stal cílem cvičení hasičů ze stanic Nový Jičín a Bílovec. Dle plánu cvičení vypukl v objektu požár, jehož zplodiny přiotrávily jednoho z pracovníků.

Hasiči na místo vyjeli s celkem třemi vozy – ze stanice v Novém Jičíně k události vyrazila „jednička“ CAS 20 Atego spolu s kontejnerovým automobilem Avia s kontejnerem pro hašení CO2, tedy sněhem. Ze stanice v Bílovci byla na místo vyslána CAS 24 Atego.

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že v objektu hoří elektroinstalace. Od sněhového kontejneru tedy nasadili jeden sněhový proud, který za pomoci tří hadicových navijáků vytáhli až do desátého patra objektu. V něm se nacházel pracovník radiokomunikací v bezvědomí.

Zraněné osobě hasiči poskytli kyslík a po uložení v nosítkách SKED. Tato nosítka jsou vyrobena z velice odolného plastu a kolem transportovaného je vytvořen jakoby pootevřený lusk, který jej fixuje. Díky tomu mohli zasahující zraněného přenést po velmi úzkém schodišti (při střídání vodorovné i svislé polohy) dolů, kde by ho následně předali do péče ZZS.

Sdílet