Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zničil bývalý penzion v obci Jívka na Trutnovsku

V noci ze soboty na neděli 11. prosince 2011 došlo k rozsáhlému požáru bývalého penzionu v obci Jívka, místní části Janovice na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 03:46 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Jívky a Radvanic.

Při příjezdu hasičů na místo hořela celá střešní konstrukce nevyužívaného penzionu, který byl určený k prodeji. Hasiči obdrželi informaci, že by se uvnitř objektu mohli nacházet lidé. Tato informace se nakonec nepotvrdila a v uzamčeném penzionu nebyl nikdo nalezen.

Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce před půl šestou ráno. Na místě stále zůstávají dobrovolní hasiči, kteří dohlíží na požářiště kvůli možnému opětovnému zahoření. Až sutiny vychladnou, nastoupí na místo tým vyšetřovatelů, který bude zjišťovat příčiny vzniku požáru.

Prvotní šetření naznačilo, že se s největší pravděpodobností jednalo o úmyslné zapálení neznámou osobou. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 1,2 miliony korun, uchráněné hodnoty (část objektu, stodola a seno) byly vyčísleny na 1,5 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet