Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další víkendové zásahy hasičů na Královéhradecku

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská byli v sobotu 10. prosince večer přivoláni k dopravní nehodě, která se stala již na území Pardubického kraje u obce Podůlšany.

Ilustrační foto

Osobní vozidlo vyjelo ze silnice a převrátilo se na střechu. Řidič byl při nehodě zraněn. Hasiči přijeli na místo jako první a poskytli zraněnému řidiči předlékařskou pomoc a nasadili mu krční límec.

Po příjezdu záchranné služby byl muž naložen do sanity a převezen do nemocnice. Hasiči zabezpečili osobní vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Na zpáteční cestě na základnu ještě hradečtí hasiči pomohli vytáhnout jiný osobní vůz, který skončil v příkopu.


V neděli 11. prosince odpoledne bylo na žádost Generálního ředitelství HZS ČR vysláno jedno vozidlo z centrální stanice Hradec Králové s kynologem do Vidnavy na Jesenicku. Kynolog se speciálně vycvičeným psem pomohl při pátrání po zasypaných osobách pod sutinami zřícené budovy. Nikdo další nebyl v sutinách nalezen. Informovali jsme v samostatném článku.


K mezikrajské výpomoci do Středočeského kraje vyjeli včera 11. prosince odpoledne profesionální hasiči z Nového Bydžova. Novobydžovští hasiči byli přivoláni k požáru chalupy v obci Záhornice. Po příjezdu královéhradeckých hasičů již na místě zasahovali středočeští hasiči z Městce Králové a následně přijela také jednotka hasičů z Poděbrad. Hasiči z Nového Bydžova nemuseli zasahovat a na příkaz velitele zásahu se vrátili zpět na základnu.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí vyjely v neděli 11. prosince odpoledne k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. I/36 u Čestic.

Řidič osobního auta Renault Megane byl při nehodě zraněn. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření a naložení zraněného řidiče do sanity a zabezpečili vozidlo proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly během víkendu u žádné události.


Územní odbor Trutnov

Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního vozidla, která se stala v noci z pátku na sobotu 10. prosince v Horní Brusnici. Řidič osobního vozidla sjel mimo vozovku a skončil v potoce. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova s vyprošťovacím automobilem. Z vozidla neunikly žádné provozní náplně. Hasiči zajistili vůz proti požáru a pomocí vyprošťovacího automobilu jej vytáhli zpět na vozovku.


Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli v sobotu odpoledne přivoláni k dopravní nehodě v ulici Spojených národů ve Dvoře Králové nad Labem. Došlo zde k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Při příjezdu hasičů byli všichni pasažéři mimo havarovaná vozidla.

Nikdo z nich nebyl zraněn. Přivolaná záchranná služba pouze zkontrolovala jednu ženu a ponechala ji na místě nehody. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a zajistili je proti úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna vyprošťovali osobu z kabiny porouchaného výtahu v domě v Bedřichově.


Dvě jednotky profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolných hasičů z Bílé Třemešné vyjely v neděli dopoledne k dopravní nehodě, která se stala v Bílé Třemešné. Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše. Při příjezdu hasičů byla zraněná pětatřicetiletá řidička v péči spolujezdce a posádky projíždějícího vozidla.

Po příjezdu záchranné služby hasiči asistovali při zajištění zraněné ženy a pomohli s jejím naložením do sanity. Následně zajistili auto proti požáru a po zadokumentování místa nehody jej převrátili zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín

Jednotka HZS podniku Čepro Cerekvice vyjela v sobotu 10. prosince ráno k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala u Cerekvice nad Bystřicí. Osobní vůz skončil v příkopu. Nikdo nebyl zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet