Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Projekt ITEC pro žáky 8. ročníků ZŠ

ITEC je projekt, do kterého je zapojeno celkem 27 partnerů včetně 15 evropských ministerstev školství. Projekt je řízený organizací European Schoolnet a snaží se načrtnout možné trendy vývoje výuky na evropských školách a následně je vyzkoušet v praxi.

Webová stránka projektu http://itec.eun.org

Žáci 8. ročníků si s paní učitelkou Bártovou během prosince vyzkoušeli první scénář – Spolupráce s externími odborníky (Working with outside experts), který v rámci tohoto projektu vznikl. Cílem je naučit žáky i učitele spolupracovat s externími odborníky mimo školu, získávat od nich potřebné informace a zkušenosti, ukázat žákům propojení učiva s reálným světem, naučit je zpracovávat získané informace a také je prezentovat ostatním.

Dne 1.12 se uskutečnila 1.část projektu – beseda s příslušníky Hasičského záchranného sboru ČR Požární stanice Klášterec nad Ohří. Na besedě se studenti od hasičů dozvěděli základní informace o protipožární technice, ohni, požáru a jak se chovat v krizových situacích.

Poté byli žáci rozděleni do skupin a každé skupině byl přidělen úkol. Každá skupina měla možnost se zeptat odborníka – příslušníka HZS ČR na chybějící informace k úkolu prostřednictvím videokonference přes Skype.

V poslední části projektu žáci shrnuli získané informace a natočili krátké video, ve kterém si vyzkoušeli, jak prezentovat získané informace ostatním.

Děkujeme příslušníkům HZS ČR PS Klášterec nad Ohří panu Jiřímu Pokornému a panu Janu Kuvikovi za příkladnou pomoc při uskutečnění projektu, za velmi zajímavou besedu a trpělivé zodpovídání všetečných dotazů našich žáků. Web: http://www.skolaklasterec.cz/novinka.php?…

HZS Ústeckého kraje

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet