Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněnou řidičku osobního auta hasiči vyprošťovali

Dne 12. 12. 2011 v 16:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35 došlo ke střetu osobního auta zn. Š Fabia a nákladní soupravy s tahačem zn. Renault (SK).

Podle svědků vjela řidička středního věku na hlavní silnici, kde zrovna projížděla nákladní souprava. Po vzájemném střetu došlo ke zranění a zaklínění řidičky osobního auta. Řidič nákladní soupravy nebyl při nehodě zraněn. Doprava na hlavním tahu byla omezena.

Hasiči byli na místě nehody do několika minut. Bleskově bylo připraveno speciální vyprošťovací zařízení a pomocí hydraulického rozpínáku se hasičům podařilo otevřít zdeformované dveře. Zraněná řidička byla vyproštěna, vytažena z vozu a předána posádce zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byla pacientka odvezena do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s odklizením vozidel a s uvolněním dopravy na důležité komunikaci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet