Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u nemocnice v Hradci Králové

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo včera v poledne na křižovatce ve Zborovské ulici v Hradci Králové. U Fakultní nemocnice se srazila osobní vozidla Škoda Fabia a Volkswagen Golf.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a cisternou. Při jejich příjezdu byli všichni pasažéři mimo vozidla. Řidič škodovky vyvázl bez zranění, jeho spolujezdkyně byla lehce zraněna a převezena k vyšetření do nemocnice. Osobní vozidlo Volkswagen Golf řídila mladá žena, která vezla dvě malé děti, zhruba dvouletou holčičku a měsíční miminko. Nikdo z nich nebyl zraněn, přesto děti zkontroloval přivolaný lékař.

Hasiči zajistili obě havarovaná vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Až do příjezdu dopravní policie hasiči zajistili ženě s oběma dětmi zázemí v hasičské cisterně. Hasiči také oběma dětem darovali plyšového dráčka. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením obou vozidel na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet