Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve střešní konstrukci rodinného domku v Písařově

V rodinném domku bohužel nehořelo poprvé, hasiči se sem vrátili přesně po měsíci.

Dvě minuty po poledni v úterý 13. 12. 2011 přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje informaci o požáru v prostorách střechy rodinného domku v Písařově na Šumperku.

Požár se naštěstí velmi nerozšířil a to jen díky všímavé listonošky, která zpozorovala kouř ze střechy a zápach po ohni. Ke vší smůle se na stejné místo vrátily jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů na den přesně po měsíci. Třináctý den měsíce listopadu zde hasiči likvidovali požár ve stropní konstrukci po technické závadě na elektroinstalaci.

Včasné přivolání hasičských jednotek pak mělo vliv i na rychlou lokalizaci i likvidaci požáru. Naštěstí nedošlo k velkému rozšíření a plameny tak poškodily pouze dva krovy a část střešní krytiny.

Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotku požární stanice Šumperk a to osádky dvou cisternových vozidel. K pomoci rovněž vyrazily jednotky z řad dobrovolných hasičů Štíty a Písařov. Hasiči poté místo důkladně překontrolovali a vyloučili tak možná skrytá ohniska. Příčina vzniku požáru byla stanovena na nedbalost při opravě střechy a výše škody byla předběžně odhadnuta na 40 tis korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet