Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pod ústeckým hotelem si vyžádal evakuaci

Na linku tísňového volání byl včera před půl sedmou večer oznámen kouř v prodejně Rosman pod hotelem Bohemia na Mírovém Náměstí v Ústí nad Labem.

Na místo vyjely jednotky HZS PS Ústí nad Labem, HZSP SŽDC a SDH Velké Březno. Kouř vycházel z podzemních garáží, zamořil celý hotel a přilehlé prodejny. Hasiči z hotelu evakuovali 8 lidí. Jeden člověk se nadýchal kouře v zastaveném výtahu v 5. patře. Hasiči mu dodávali kyslík z masky, z výtahu jej vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě.

Vyhledávání ohnisek hoření bylo pro husté zakouření velkých prostor velmi obtížné. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Prostory byly průběžně odvětrávány. Termokamerou bylo nalezeno ohnisko v podhledech na ploše přibližně 60m2.

Hasiči nasadili vodní proudy C a rozebírali podhledy. Ohěň porušil vodvodní potrubí, v podzemí unikala voda, která je částečně zatopila. Po nalezení hlavního uzávěru, hasiči vodu uzavřeli. Byly informovány SČVAK. Požár byl lokalizován v 20:48 a zlikvidován v 23:31. Příčina požáru a škoda se vyšetřují.

foto: Jan Šmíd

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet