Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali ženu z auta

Dne 14. 12. 2011 v 10:02 byla naše jednotka SDH Volary vyslána na dopravní nehodu na komunikaci 1. třídy. Chlum-Pěkná. Po příjezdu na místo dopravní nehody bylo velitelem zásahu zjištěno, že osobní automobil narazil do zábradlí mostu a že ve vozidle je uvězněná zraněná řidička.

Druhá zraněná je spolujezdkyně a ta je již v péči ZZS. Bylo provedeno zajištění místa nehody a dále vyprošťovatení zraněné ženy ve spolupráci s posádkou ZZS. Při vyprošťování bylo použito speciálních hydraulických vyprošťovacích nástrojů rozpínáku a nůžek.

por. Bc. Martina Joklová, Policie ČR:

35letá řidička z Prachaticka s osobním vozidlem Seat Toledo při projíždění mírné levotočivé zatáčky, v klesání zledovatělé komunikace, nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem a povaze zledovatělé vozovky, následkem čehož s vozidlem dostala smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde se levou přední částí vozidla střetla s betonovým sloupkem, zábradlím silničního přemostění.

Řidička i její 44letá spolujezdkyně byly, s podezřením na těžká zranění, převezeny na traumatologické oddělení Nemocnice v Českých Budějovicích. Na havarovaném vozidle vznikla předběžným vyčíslením škoda za zhruba 20 000 korun a na mostku vznikla škoda za zhruba 10 000 korun.

Po vyproštění zraněné z vraku vozidla pomáhala jednotka s transportem do vrtulníku ZZS. Následně bylo provedeno odstranění překážek z komunikace. Jízda k zásahu byla velmi ztížena namrzlou vozovkou. SDH Volary s RZA-1 VW Transporter 1+3

SDH Volary
www.hasicivolary.estranky.cz

Sdílet