Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U hranic se Slovenskem hořel kamion s dodávkami

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 15. 12. 2011 vpodvečer v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek) nedaleko slovensko-českého hraničního přechodu u požáru polského kamionu Mercedes Actros, který vezl na návěsu tři dodávky Peugeot Boxer.

Oheň zničil návěs a dvě dodávky, třetí se hasičům podařilo i přes vydatný oheň zachránit, rovněž uchránili i rok starý tahač na leasing. Celková škoda tak byla odhadnuta na 2,5 milionu korun, hasiči ale přitom zachránili majetek (tahač a jednu dodávku) za 2 miliony korun.

Polský řidič vyvázl bez zranění. Když začalo ve stoupání zhruba tři kilometry od hraničního přechodu hořet, snažil se – ale marně – oheň uhasit pomocí dvou práškových hasicích přístrojů.

Informaci o požáru kamionu, vezoucího vozidla z Itálie do Polska po silnici I/11, obdrželo operační středisko hasičů ve čtvrtek krátce před sedmnáctou hodinou. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a s ní dvě jednotky dobrovolných hasičů – z Jablunkova a Mostů u Jablunkova.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 20 minut, za další čtvrthodinu ho uhasili. Požár zřejmě vznikl kvůli technické závadě na brzdném systému návěsu.

Sdílet