Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po několika nehodách ve Zlínském kraji

Dne 16. 12. 2011 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči ve Zlínském kraji k hlášeným dopravím nehodám a haváriím, které měly souvislost i s mrazivým a větrným počasím.

12:19 – D1 – Kroměříž – Hulín

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po hlášené vážné dopravní nehodě na dálnici D1 u Hulína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii dodávky zn. VW s přívěsným vozíkem a následně k havárii osobního auta zn. Audi.

Řidič dodávky jel s připojeným dvounápravovým brzděným vozíkem, když v silném poryvu větru se vozík nadzvedl a utrhl. Dodávka havarovala do dálničních svodidel a vozík skončil uprostřed jízdních pruhů.

Projíždějící řidič osobního auta nestačil včas reagovat na nenadálou situaci a zastavit. Následoval náraz do uvolněného vozíku, který následně tlačil přes třicet metrů do úplného zastavení.

Při obou haváriích došlo ke zranění dvou spolujezdců z dodávky a dále ke zranění řidiče osobního auta. Lékař posádky zdravotnické záchranné služby si do své péče všechny tři pacienty převzal a ošetřil je. K další nezbytné péči byli z místa nehody do nemocnice odvezeni oba spolujezdci z dodávky. Řidič osobního auta zůstal na místě.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo nehod bylo předáno policii pro další šetření. Na místo dorazili zástupci správy dálnice, kteří se postarali o úklid a likvidaci následků havárií. Doprava na dálnici byla značně omezena.

V ranních hodinách vyjížděli profesionální hasiči na Uherskohradišťsku také k hlášeným událostem v dopravě, které se staly na namrzlých vozovkách.

06:33 – Nivnice

Profesionální hasiči z Uherského Brodu vyjeli na pomoc po havárii osobního auta zn. Ford Escort. Při havárii auta do stromu se zranily dvě ženy. Vážnější zranění utrpěla řidička, kterou hasiči z vraku vozu vyprošťovali. Ženy byly předány do péče posádky zdravotnické záchranné služby a následně byli odvezeny do nemocnice. Hasiči se postarali o zajištění místa havárie proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

05:22 – Uherský Ostroh

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště zasahovala po dopravní nehodě mezi dodávkou a osobním autem nedaleko čerpací stanice v Uh. Ostrohu. Hasiči pomohli zajistit místo nehody proti požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet