Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na stodole vznikla škoda za 2 miliony

Požár zemědělské usedlosti včera 24. dubna likvidovali hasiči v Javornici na Rychnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 20:05 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, hasiči HZS podniku Škoda Auto Kvasiny a dobrovolní hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Slatiny nad Zdobnicí, Častolovic, Kostelce nad Orlicí, Javornice a Solnice.

Požárem byla zasažena zemědělská usedlost o rozměrech 15 × 40 metrů, kde se nacházela hospodářská zvířata, historické kočáry a seno. Hasiči vyvedli z hořícího objektu šest krav a dvě telata. Po lokalizaci požáru, která byla nahlášena ve 20:47 hodin, hasiči začali vyskladňovat zničené seno. Požár se hasičům podařilo zcela zlikvidovat před půlnocí. Plameny zničily střešní konstrukci a poničily zděnou konstrukci objektu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 2 miliony korun. Největší škody připadají na dva zničené historické kočáry, historické saně a osobní automobil. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: Antonín Ulrych, Slatina nad Zdobnicí
Sdílet