Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zděné budovy v Litovli

Šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovalo v brzkých ranních hodinách požár přízemní zděné budovy v Litovli. Včasný zásah hasičů uchránil větší část komplexu o délce osmdesát metrů a šířce zhruba šesti metrů.

Informaci o požáru převzalo operační středisko Hasičského záchranného sboru sedm minut po třetí hodině ranní. K likvidaci společně se dvěmi profesionálními jednotkami požárních stanic Litovel a Olomouc vyjeli dobrovolní hasiči Tři Dvory, Senice na Hané, Náměšť na Hané a Loštice. Celkem tak bylo na likvidaci požáru nasazeno sedm cisternových vozidel.

Hasičům se během velmi krátké doby podařilo zamezit šíření požáru a lokalizovali jej zhruba na rozloze 6 × 15 m. Požár zde celkově poničil nejen prostory přízemní části budovy ale kompletně i střešní konstrukci a skladovaný materiál. Hasiči za nasazení několika hasebních proudů postupně likvidovali menší ohniska a provedli dohašení ve střešní konstrukci. Postupně vynosili větší část požárem zasaženého vybavení a prováděli dohašovací práce a ochlazování.

Na místě v tuto chvíli zasahuje ještě několik jednotek a provádí celkovou likvidaci požáru ( stav 05:00 ). Co je příčinou vzniku požáru bude předmětem dalšího šetření, předběžná škoda byla odhadnuta na 300 tis korun. Budova je využívána k podnikání.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet