Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová cisterna v Myslakowicích aneb když se chce, tak to jde

V sobotu 10. prosince 2011 pogratulovali dobrovolní hasiči z Horního Maršova polským kolegům z partnerské obce Myslakowice k významnému úspěchu. Byli totiž pozváni na slavnostní předání nové cisterny jejich výjezdové jednotce.

Po neúspěchu našeho společného projektu přeshraniční spolupráce, který by zajistil pořízení nových cisteren pro obě partnerské obce, se naši polští partneři pustili vlastní cestou. Podařilo se jim získat z pěti různých zdrojů financování částku nutnou na pořízení nového vozidla. V našich podmínkách by to modelově znamenalo, že by nám z prostředků obce stačil k pořízení nové cisterny „pouhý“ jeden milion korun.

S údivem jsme zírali na zájem a podporu obce, vojvodství a profesionálních hasičů na úrovni vojvodství i státu. Byla cítit spolu s úctou k práci našich kolegů během celého obřadu předávání vozidla a jeho následného požehnání. O něčem takovém, stejně jako o samozřejmé účasti obecního zastupitelstva, což je jasný projev zájmu, se nám může jen krásně zdát. A právě ty zmiňované možnosti financování, zájem a podporu nyní tiše závidíme našim kolegům asi více, než to vlastní nové vozidlo.

Text a foto: hasiči Horní Maršov

Sdílet