Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Zlínsku pomáhali u nehody i u požáru

Majitel přijel s vozem odpoledne domů a auto zaparkoval. Asi po deseti minutách ucítil jeho soused kouř a následně uviděl hořící auto souseda.

Dne 17. 12. 2011 v 15:22 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Korytná. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Korytné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. Renault.

Majitel přijel s vozem odpoledne domů a auto zaparkoval. Asi po deseti minutách ucítil jeho soused kouř a následně uviděl hořící auto souseda. Okamžitě ho také o požáru informoval a společně se pak také snažili plameny hasit pomocí vody ze zahradní hadice.

Z hasičů na místo jako první dorazili členové místní dobrovolné jednotky, kteří proti požáru auta použili celkem tři přenosné hasicí přístroje. Po dojezdu profesionálů bylo nataženo vodní vedení, požár byl dohašen a vrak vozu ochlazen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Společným zásahem se podařilo zabránit rozšíření plamenů na celý vůz.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitel vypověděl svůj příběh a další šetření ukázalo na možnost technické závady. Požár zasáhl motorový prostor auta a majiteli způsobil škodu asi za 40.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek ve stejné hodnotě.


Dne 17. 12. 2011 v 10:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Vésky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo mezi obcí Vésky a Míkovice k dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. Š Octavia a Seat Leon.

Po vzájemném bočním střetu v prostoru křižovatky došlo ke zranění řidičky škodovky. Ta zůstala se svým zraněním ve vozidle. V druhém autě cestovali dva muži, z nichž nejméně jeden měl bolesti.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první, následováni zdravotníky. Hasičům se podařilo poškozené dveře u řidičky otevřít bez pomoci speciálního hydraulického zařízení a byl vytvořen prostor pro lékaře. Po fixaci krku a hlavy byla žena přenesena do sanitky a po ošetření byla odvezena do nemocnice k další nezbytné péči. Druhý zraněný pacient byl později také odvezen na vyšetření.

Hasiči se postarali o zajištění vraků vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na hlavním tahu. Nehodu vyšetřovala policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet