Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zranění osoby si vyžádal dopolední požár pilin v Henčlově na Přerovsku

Tří jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyrazily k likvidaci požáru ve sklepních prostorech v obci Henčlov na Přerovsku. Zahoření pilin v kotelně stolárny a silné zakouření v první chvíli nevěstilo nic dobrého.

Informaci o požáru převzala tísňová linka hasičů v pondělí 19. 12. 2011 v 8:48 a operační středisko k události vyslalo profesionální jednotku požární stanice Přerov, doplněnou o dvě jednotky dobrovolných sborů Troubky a Henčlov.

Snaha o uhašení ještě před příjezdem hasičů mělo za následek zranění osoby, která se popálila ve tváři. Otevření dveří a přísun kyslíku během chvíle daleko více rozšířil hoření a navíc prudké plameny zranily osobu v obličeji.

Hasiči důkladným průzkumem v celém objektu a za použití termokamery vyloučili možná jiná skrytá ohniska mimo kotelnu. Prvotní informace o zahoření až do střešní konstrukce se nepotvrdila. Požár během několika minut lokalizovali na rozloze 4×3 m. Při požáru došlo k poškození elektroinstalace a vybavení v kotelně. Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření, výše škody byla stanovena na 70 tis korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet