Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zcela zničil střechu

V úterý (25. dubna 2006) odpoledne došlo k rozsáhlému požáru střechy a půdních prostor bývalého statku v Dobrušce, místní části Pulice. Střecha domu, kde je vybudováno několik bytových jednotek, byla požárem zcela zničena.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 16:09 hodin, na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Trnova, Opočna, Českého Meziříčí, Dobré, Bohdašína a Solnice.

Hasiči na uhašení požáru nasadili tři vodní proudy a požár likvidovali jak z výškové techniky, tak z několika míst uvnitř objektu. Kvůli hustému kouři museli hasiči uvnitř domu zasahovat v dýchacích přístrojích. Při hašení střešní konstrukce došlo k uvolnění plechového vikýře, který se zřítil do půdních prostor a zranil jednoho ze zasahujících profesionálních hasičů. Ten byl s otřesem mozku přepraven zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Požár poničil půdní prostor o rozměrech zhruba 40 × 10 metrů a zcela zničil střešní konstrukci i střešní krytinu objektu. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 16:41 hodin a zcela zlikvidovat v 19:43 hodin. Výsledky vyšetřování ukázaly, že požár způsobily děti, které si v půdním prostoru hrály se zapalovačem. Hmotná škoda byla vyčíslena na 850 tisíc korun. Nikdo z obyvatel domu nebyl zraněn.


Foto: HZS Královéhradeckého kraje – požární stanice Dobruška
Sdílet