Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionů zablokovala D1 ve směru na Ostravu

Profesionální jednotku požární stanice Hranice vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje deset minut po půlnoci ve středu 21. 12. 2011 k likvidaci následků dopravní nehody dvou nákladních vozidel na 310 km dálnice D1.

Nehoda dvou zahraničních kamionů se obešla bez zranění, jedno z vozidel zůstalo po kolizi na boků a zcela zablokovalo všechny průjezdné pruhy ve směru z Olomouce na Ostravu. I přes zcela zdemolovanou kabinu převráceného nákladního vozidla se řidič z vraku vozidla dostal bez nutnosti vyproštění či jiné pomoci hasičů.

Hasiči na místě likvidovali únik provozních kapalin na komunikaci. Vzhledem k velkému rozsahu úniku a nutnosti použití většího množství sorpčního materiálu si velitel zásahu na místo vyžádal chemický automobil centrální požární stanice Přerov.

V tuto chvíli ( 03:30 ) je stále komunikace ve směru na Ostravu neprůjezdná a doprava je odkláněna u sjezdu na Lipník na Bečvou. Na místo se dostavila specializovaná firma, která provede uvolnění komunikace a naložení vraku nákladního vozidla. Z komunikace poté bude nutné ještě odstranit část převáženého materiálu, který zde zůstal po kolizi a poškození návěsu druhého nákladního vozidla.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet