Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Štědrý den ve znamení hořících popelnic

Dnes, 24. 12. 2011 začal denpro jednotku JSDH Ostrov již brzo ráno, kdy v 05:36 vyjela s technikou CAS-20 MAN do ulice Májova, kde byl hlášen požár plastového kontejneru.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v této ulici na dvou různých místech hoří 4 plastové kontejnery. Jednotka po uhašení jednoho kontejneru se proto přemístila na další místo, kde hořely tři kontejnery. Během hašení požáru byla jednotka informována jak přítomnou hlídkou MěP Ostrov, tak i KOPISem HZS KVK, že hoří na dalších třech různých místech v ulicích města Ostrova další kontejnery. KOPIS proto na místo posílá v 05:58 druhé družstvo ze stanice Ostrov s technikou CAS-K 27 T-815, která vyjíždí do ulice Jáchymovská, kde hoří dva kontejnery, jeden plastový a druhý plechový.

První družstvo dostává hlášení o dalším požáru kontejneru, tentokrát v ulici Kollárova, kde hoří odpad v plechovém kontejneru. Po uhašení se první družstvo dále přesouvá do ulice Masarykova na požár odpadu také v plechovém kontejneru. Družstvo s CAS K-27 T-815 se po uhašení kontejnerů vrací zpět na základnu zároveň s vozidlem MAN.

První družstvo je při návratu na základnu dále přeposláno do ulice Hlavní třída, kde hoří další dva plastové kontejnery. I po tomto uhašení se jednotka přemisťuje do ulice Horská, kde je hlášen další požár plastového kontejneru, který zde ohrožuje zaparkované vozidlo. Naštěstí ke škodě na vozidle nedošlo. Když už se zdálo, že se jednotka může vrátit zpět na základnu, tak je hlášen další požár kontejneru, tentokrát v ulici Borecká. Po uhašení tohoto kontejneru se jednotka konečně vrátila zpět na základnu. Při zásahu jednotka spolupracovala s MěP Ostrov a s vyšetřovatelem požárů. Jednalo se celkem o 9 plastových a 3 plechové kontejnery.

Foto a info: JSDH Ostrov

Sdílet