Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Štědrý den na Zlínsku bez vážných zásahů

Profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji prožili tento rok Štědrý den vcelku klidně a na pomoc museli vyjíždět pouze v šesti případech. Je to stejný počet výjezdů a zásahů jako v loňském roce.

Ilustrační foto

Čtyři případy výjezdů byly z kategorie technických pomocí, kdy kromě otevírání bytů pomáhali hasiči také se sundáním uvolněné informační tabule. Jednalo se o zásah v centru Zlína a uvolněná cedule byla sundána před pádem na zem pomocí automobilového žebříku.

V 15:50 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Vlčnově. Na místo vyjížděla jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem a jednotka místních dobrovolných hasičů z Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k malému požáru osobního vozu zn. Š Felicia. Požár byl bleskově uhašen a bylo zabráněno rozšíření požáru na auto. Způsobená škoda byla odhadnuta asi na jeden tisíc korun a příčinou byla technická závada na elektroinstalaci.

V 17:33 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné ha havárii auta u obce Šarovy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii vozu zn. Opel Vectra. Řidička havarovala mimo komunikaci a v příkopu se s autem převrátila na střechu. Do své péče si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby a po ošetření ji odvezla do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárii hasiči auto převrátili zpět na kola. Vozovka byla namrzlá a velitel zásahu si vyžádal výjezd posypového vozu silničářů.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet