Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragický štědrovečerní požár v Petřvaldu

Krátce před sedmnáctou hodinou na Štědrý den (24. 12. 2011) vyjely jednotky HZS Moravskoslezského kraje k požáru ve starším bytovém domě v Petřvaldu u Karviné.

Po příjezdu na místo zjistili, že hoří v přízemním bytě. Hasiči ihned zahájili hašení požáru a současně prováděli průzkum silně zakouřených prostor. V bytě nalezli osobu, která se nadýchala zplodin hoření. Vynesli ji ven z hořícího bytu a neprodleně zahájili resuscitaci. V té pokračovali ihned po příjezdu záchranáři ZZS. Bohužel se osobu zachránit nepodařilo.

Hasiči dále pomocí přetlakových ventilátorů odvětrávali silně zakouřený byt. Během 30 minut se požár podařilo lokalizovat a za další půlhodinu úplně uhasit. Po provedeném závěrečném průzkumu místa požáru byl objekt předán vyšetřovatelům HZS a Policie ČR, kteří zjišťují příčinu požáru. Škoda, kterou požár způsobil, byla stanovena ve výši 100 tisíc korun.

Na místě zasahovali hasiči HZS Moravskoslezského kraje stanice Orlová a Slezská Ostrava a dobrovolní hasiči z místní jednotky Petřvald – Březiny.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet