Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dolním Lánově hořela restaurace

Šest jednotek hasičů likvidovalo včera 26. prosince 2011 večer požár střechy rodinného domu s restaurací v obci Dolní Lánov na Trutnovsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:40 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Dolního Lánova, Hostinného, Rudníku – Arnultovice, Dolní Kalné a Černého Dolu – Čistá.

Při příjezdu první jednotky na místo hořela část střešní konstrukce rodinného domu. Požár poškodil část střechy, stropní konstrukci ve třetím nadzemním podlaží, část elektroinstalace, koberce apod. Díky rychlému a účinnému zásahu hasičů se požár dále nerozšířil a nezpůsobil ještě větší škody.

Také následné škody při hašení jsou minimální a dům je obyvatelný. Majitel domu poděkoval zasahujícím hasičům za kvalitní a rychlý zásah, který minimalizoval škody v obytném prostoru domu.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty na rodinném domě, jeho vybavení a restauraci činí 8 milionů korun. Příčinou vzniku požáru bylo poškozené komínové těleso, kterým unikaly spaliny a sálavé teplo, což způsobilo vznícení dřevěného bednění střešní konstrukce a střechy. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet