Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali u série událostí v dopravě

Dne 27. 12. 2011 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k sérii dopravních nehod a havárií.

Deštivé a místy mlhavé počasí znamenalo řadu komplikací také v dopravě. V průběhu celého dne byli hasiči žádáni o pomoc po řadě dopravních nehod a havárií. Při událostech došlo k několika zraněním a lokálně docházelo k omezení dopravy.

21:44 – Nový Hrozenkov Dvě jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a Otrokovic zasahovaly u havárie osobního auta. Vozidlo skončilo po havárii na střeše a v místním potoce. Z obavy o možné ohrožení vodního toku byl na místo vyslán také speciální vyprošťovací automobil. Jeřábem byl vrak auta vytažen na silnici a dále zabezpečen.

18:39 – Malá Bystřice Dvě jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a Valašského Meziříčí zasahovaly u havárie osobního auta. Řidič havaroval s vozem a skončil na svodidlech. Při havárii se zranil spolujezdec, kterého si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

17:05 – Buchlovice Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela se svým speciálem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů z Koryčan, na hlášenou dopravní nehodu dvou osobních aut. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po střetu dvou vozů došlo ke dvěma zraněním u přepravovaných osob. Zraněné si do své péče převzal lékař zdravotnické záchranné služby. Hasiči se postarali o zajištění vraků proti požáru a úniku provozních kapalin.

08:37 – Rokytnice Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po hlášeném úniku ropných látek na silnici. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o drobný únik provozních náplní z motorového vozidla v délce asi 500 metrů. Na mokré vozovce látka tvořila barevné stopy charakteristické pro ropné produkty. Po původci znečištění pátrála policie. Hasiči vozovku očistili oplachem, a to za použití speciální čisticí kartuše.

00:41 – Divnice – Vlachovice Jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína vyjela se svým zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů, na pomoc po hlášené dopravní nehodě. Na místě bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vraky proti požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet