Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

21 zásahů mají na kontě hasiči na Liberecku

K jednadvaceti událostem vyjížděli hasiči v Libereckém kraji během uplynulých 24 hodin. Zásahy byly různého typu, nejčastěji šlo o požáry kontejnerů, dopravní nehody a technickou pomoc.

Silvestr a ráno Nového roku si vyžádaly jeden lidský život při tragické dopravní nehodě, další 2 osoby byly zraněny. Přímé škody se vyšplhaly na 84.200 Kč, uchráněn byl majetek za 8.000 Kč.

Ke zmíněné tragické nehodě došlo na Silvestra odpoledne, ohlášena byla hasičům v 15:36 hodin. Ve Cvikově na hlavním tahu I/13 se střetl osobní vůz Škoda Fabia se čtyřkolkou. Na místě jsme měli profesionální hasiče z Jablonného v Podještědí a místní jednotku ze Cvikova. Přes veškeré úsilí všech záchranných složek řidič čtyřkolky (žena) svým zraněním podlehl.

V průběhu odpoledne na různých místech v Libereckém kraji zasahovali hasiči u požárů kontejnerů a série těchto požárů pokračovaly i po půlnoci. Stalo se tak v Mimoni, kde se škoda vyšplhala na 15.000 Kč. Ve stejnou dobu (0:45 hodin) hořelo i v Turnově, tam vznikla škoda 8.000 Kč a stejnou částku se podařilo hasičům uchránit.

V ranních hodinách Nového roku se stalo také několik dopravních nehod. Liberečtí profesionálové například vyjížděli ve 2:59 hodin do Karlova pod Ještědem, kde vůz Subaru Justy skončil v příkopě. Hasiči provedli odpojení akumulátoru, protipožární opatření a pomocí navijáku auto z příkopu vytáhli.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet