Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Královéhradecku zasahovali hasiči včera čtyřikrát

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje zasahovaly první pracovní den nového roku u čtyř událostí.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Kopidlna vyjeli k mezikrajské pomoci do obce Chroustov ve Středočeském kraji, kde došlo k požáru půdního prostoru rodinného domu.

Po příjezdu královéhradeckých hasičů na místo události byl požár již pod kontrolou požárních jednotek Středočeského kraje. Jednotky Královéhradeckých hasičů nezasahovaly a vrátily se zpět na své základny.


Tři jednotky hasičů vyjely včera ráno k požáru osobního vozidla na třídě T. G. Masaryka v České Skalici na Náchodsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena krátce před osmou hodinou ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře, dále místní jednotka dobrovolných hasičů.

Při příjezdu první jednotky na místo byl požár osobního vozidla Škoda Felície již uhašen. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Včera v 8:14 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře požádáni o pomoc s transportem pacienta do sanity v ulici Hradecká v Jaroměři na Náchodsku.


Tři jednotky profesionálních hasičů z Vrchlabí, dobrovolných hasičů z Hostinného a Lánova vyjely včera v deset hodin večer k ohlášenému požáru v areálu firmy Jansen v Lánově na Trutnovsku.

Požár byl vyhlášen na základě hlášení elektrické požární signalizace v objektu. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k chybnému sepnutí čidla EPS a k požáru nedošlo.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet