Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Berounští hasiči byli na konci roku obdarováni

V závěru roku 2011 byly berounským hasičům předány 3 věcné dary, které zvýšily akceschopnost jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun k provádění záchranných a likvidačních prací.

Prvním z darů byl sonar HUMMINBIRD Fishfinder 898cx DI SI combo, který byl instalován na hliníkový motorový člun MARINE16Y a zlepšil jeho taktické možnosti pro záchranné práce na vodní hladině – zejména pro účely vyhledávání utonulých osob a monitoringu dna při spolupráci se složkami IZS.

Pořízením sonaru dochází i ke zvýšení bezpečnosti plavby, neboť je možné lépe sledovat situaci pod lodí, zejména aktuální hloubku. Dar byl poskytnut dlouholetým sponzorem berounských hasičů firmou VAFO PRAHA spol. s r. o. z Chrášťan.


Druhým darem je souprava zámečnického nářadí, která zlepšila vybavenost jednotky pro vnikání do uzavřených prostor v případě nebezpečí z prodlení. Poskytnutý dar umožňuje otevření dveří s menšími škodami způsobenými násilným vniknutím do bytu (např. při podezření na úmrtí jeho obyvatele).

Ve více případech tak umožní bytovou jednotku po zásahu hasičů opětovně zajistit proti vniknutí dalších cizích osob. Dárcem byla firma ENERGO KD s. r. o. z Králova Dvora.


Třetím věcným darem je průmyslový vysavač Alto Nilfisk ATTIX 351–71, který doplnil vybavení chemického kontejneru pro zásahy s přítomností nebezpečných látek. Využitelnost speciálního průmyslového vysavače u hasičů je zejména jako prostředku pro odstraňování následků požárů obytných budov a průmyslových objektů, poškození vodovodních rozvodů v obytných budovách, povodní, záplav či extrémních dešťových srážek v zaplavených objektech, úniků provozních náplní vozidel při dopravních nehodách a k likvidaci úniků nebezpečných látek.

Vysavač je výrobcem přímo určen na specifické použití pro potřeby hasičských sborů. Dar byl věnován firmou GZ Digital Media a. s. jako poděkování za zásah při zdolávání požáru jejich výrobní haly v Loděnici ve dnech 27. – 28. listopadu 2011.


Věcné dary v celkové hodnotě téměř 130 tis. Kč doplnily vánoční prosinec na berounské stanici HZS Středočeského kraje, kde bylo v tomto čtvrtletí rovněž instalováno osm nových sekčních výjezdových vrat.

Nová vrata nahradila zastaralá a nebezpečná křídlová vrata s elektropneu­matickým pohonem a rovněž zvýšila energetickou úsporu ve vytápění garážových stání.

Za dary ještě jednou děkujeme.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kra­je

Sdílet
Přiložené soubory
vysavač.bmp zobrazit online BMP 2 MB