Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci hořel stromek, majitelka se při hašení nadýchala kouře

Tři jednotky hasičů vyjely 5. ledna 2012 odpoledne k ohlášenému požáru v rodinném domě v Divecké ulici v Hradci Králové – Slatině. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 16:41 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, dobrovolní hasiči hradecké městské části Svinary a dobrovolní hasiči z Černilova.

K požáru došlo od hořící prskavky na vánočním stromku. Požár se rozšířil a zničil vybavení, podlahu a malbu obývacího pokoje, další místnost byla poničena kouřem. V době požáru se v domě nacházela žena se dvěma malými dětmi. Ty včas vynesla z domu a sama se vrátila dovnitř a snažila se požár uhasit.

Dohašení požáru nakonec provedli až hradečtí hasiči, kteří na místo dorazili jako první. Žena se při pokusu o uhašení nadýchala zplodin hoření a do příjezdu záchranné služby jí hasiči poskytli první předlékařskou péči a nasadili kyslíkovou masku. Žena byla následně převezena na vyšetření do nemocnice. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet