Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zachvátily půdní prostory domu v Bohuňově, byl úmyslně zapálen

Dne 6. ledna ve 21.18 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár rodinného domu v Bohuňově na Svitavsku.

Na místo operační důstojník ihned vyslal profesionální jednotky hasičů z Poličky a Svitav. Dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů ze Svojanova, Březové nad Svitavou, Brněnce a Bystrého.

Už samotný příjezd k události byl pro hasiče velmi komplikovaný, a to proto, že komunikace byly velmi namrzlé. Při příjezdu hasičů byl již celý půdní prostor v plamenech. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve 21.56 hodin.

Při ohlášení události na operační středisko bylo oznámeno, že se uvnitř objektu nacházejí dvě osoby, ty ale hořící dům včas opustily.

Na místo se dostavil i vyšetřovatel příčin požárů, který nyní bude zjišťovat, co bylo příčinou vzniku požáru i výši škody, kterou plameny způsobily.

Aktualizace o tiskovou zprávu od PČR

V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že dům měla úmyslně zapálit 41letá obyvatelka domu v době, kdy se uvnitř zdržovala její 74letá matka. Ta se z hořícího domu naštěstí dostala včas a z plamenů vyvázla bez zranění.

Na základě shromážděných důkazů byla 41letá žena obviněna ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Pokud bude soudem její vina uznána, hrozí ji 10 – 18 let odnětí svobody. Policie podala podnět státnímu zástupci k vzetí do vazby, o čemž bude soudce rozhodovat v dnešních odpoledních hodinách. Kromě trestného činu vraždy ve stádiu pokusu se měla dopustit dalšího trestného činu, kterým je poškozování cizí věci.

Motivem tohoto jednání by měly být vzájemné rozpory mezi dcerou a matkou.

Motivem tohoto jednání by měly být vzájemné rozpory mezi dcerou a matkou.

nprap. Eva Maturová
tisková mluvčí PČR

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet