Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní dopravní nehody na Vysočině

Hasiči na Vysočině zasahovali v průběhu soboty hned u osmi dopravních nehod. Celkem utrpěli při nehodách zranění čtyři lidé.

nehoda osobního vozidla na 151. km dálnice D1 ve směru na Prahu

Sérii sobotních dopravních nehod odstartovala nehoda osobního vozidla na 151. km dálnice D1 ve směru na Prahu, ke které došlo v 09:00 hod. Vůz skončil po nehodě převrácený na střeše. Nehoda si vyžádala dvě zranění. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí pomohla zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich transportem do sanitního vozu. K dalšímu ošetření byli zranění převezeni do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR bylo havarované vozidlo převráceno zpět na kola a naloženo na odtah. V 09:55 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotka se vrátila zpět na základnu.

V 16:21 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou k nehodě dvou osobních vozidel na ulici Vackova v Kamenici nad Lipou. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo ke střetu vozidel Alfa Romeo a VW Polo. Z místa převezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice jednu zraněnou osobu. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a možnému úniku provozních kapalin. Hned od této nehody přejela jednotka k další nehodě, tentokráte osobního vozidla u obce Božejov. Osobní vůz tady skončil po nehodě mimo komunikaci v příkopu. Čtyřčlenná posádka vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Jednotka provedla na vozidle protipožární opatření, zamezila možnému úniku provozních kapalin a vozidlo z příkopu vyprostila.

V 16:54 hod havaroval osobní vůz u Řehořova. K nehodě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Polná a Jihlava. Vůz skončil po nehodě mimo komunikaci v příkopu. Z místa zdravotníci převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice jednu zraněnou osobu. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru, zamezili možnému úniku provozních kapalin a vozidlo vyprostili zpět na komunikaci.

V 18:31 skončil po nehodě osobní vůz na střeše u Krokočína na Třebíčsku. Nehoda se obešla bez zranění osob. Zasahující jednotky profesionálních hasičů ze stanic Velká Bíteš a Náměšť nad Oslavou provedly na vozidle protipožární opatření a zamezily možnému úniku provozních kapalin. Následně bylo vozidlo převráceno zpět na kola. V 19:16 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotky se vrátily zpět na základny.

V 18:40 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ledeč nad Sázavou k ohlášené nehodě osobního vozidla v Hradci na Havlíčkobrodsku. Vůz skončil po nehodě převrácený na střeše v poli. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin.

V 19:12 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod společně s jednotkou HZS SŽDC Kolín k nehodě osobního vozidla do obce Mírovka. Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že došlo k nehodě osobního vozidla VW Sharan. Po nehodě skončilo vozidlo převrácené na střeše a částečně zasahovalo do kolejiště na železničním přejezdu. Ve vozidle a ani v jeho blízkosti se nikdo nenacházel. Provoz na železniční trati byl okamžitě zastaven. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin. Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR bylo havarované vozidlo vyproštěno z kolejiště.

Ve 22:53 hod narazil osobní vůz do zábradlí na ulici Husova v Jihlavě. Posádka vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Jihlavští profesionální hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet