Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru střechy rodinného domku a kůlny bylo nutné evakuovat obyvatele

Hodinu po půlnoci dne 7. 1. 2012 přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje informaci o požáru střechy v obci Sobíšky na Přerovsku. Viditelné plameny již zdálky předznamenaly složitý zásah pro tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů.

Operační středisko k likvidaci vyslalo jednotku požární stanice Přerov a to osádky dvou cisternových vozidel. K pomoci z řad dobrovolných hasičů také jednotky Radslavice a Osek nad Bečvou. Požár zasáhl střechu rodinného domku a bylo nutné z něj evakuovat tři osoby a psa. Plameny na střechu přeskočily z prvotně hořící menší dřevěné kůlny.

Hasiči lokalizovali požár zhruba po dvaceti minutách intenzivního hašení za nasazení několika proudů. Následně zahájili vyklízení materiálu z půdního prostoru a dohašovaní menších ohnisek. V komunikaci se zástupci obce bylo pro obyvatele domu zajištěno náhradní ubytování a požár celkově hasiči likvidovali krátce po půl čtvrté ráno. Co je příčinou vzniku požáru je v současnosti v šetření výše škody byla stanovena na 80tis korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet