Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči ze Zábřehu dostali nové vozidlo

Speciální hasičský vůz Tatra CAS 30 T815 4×4.1 si včera na Prokešově náměstí v Ostravě převzali dobrovolní hasiči z Ostravy-Zábřehu.

Vůz v hodnotě více než 6,7 milionu korun jim předal primátor města Ostravy Petr Kajnar společně s náměstkem pro dopravu Alešem Boháčem. Slavnostnímu aktu byl přítomen i ředitel moravskoslezských hasičů Zdeněk Nytra a starosta městského obvodu Jih Karel Sibinský.

Sbor dobrovolných hasičů z Ostravy-Zábřehu nyní má k dispozici automobil pro hašení požárů s cisternou o objemu 4300 litrů vody a 300 litrů pěnidla. Je vybaven také dalšími technickými prostředky – motorovou pilou, plovoucím a kalovým čerpadlem, přetlakovým ventilátorem na odvětrávání zakouřených prostor, elektrocentrálou, lanovým navijákem a mnoha dalšími nepostradatelnými pomůckami hasičů.


ČTĚTE: Tatra 815–7 CAS 30 S3R 4×4


Vozidlo za 6,7 milionů korun bylo hlavně financováno z prostředků města Ostravy a poté z dotace Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR z programu Reprodukce požární techniky pro jednotky požární ochrany částkou ve výši 1 milionu korun.

Nová tatrovka nahradí téměř třicetiletý vůz Liaz, který však bude hasičům sloužit i nadále. Primátor Kajnar vyjádřil přesvědčení, že tento vůz bude pomáhat v plnění nelehkých úkolů hasičského sboru a také, že nebude posledním předaným vozem financovaným z prostředků města.

Připoměl chystanou novelu zákona o rozpočtovém určení daní, kvůli které by Ostrava mohla přijít až o miliardu z rozpočtu. Dodal, že hasiči na Severní Moravě patří k nejlepším v republice a spolupráce s nimi je příkladná.

Foto a info: Magistrát Města Ostrava

Sdílet