Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidla se střetla, jedno z nich poškodilo dvě další

Ve čtvrtek večer 12. 1. 2012 došlo krátce po půl jedenácté v Trutnově na ulici Maxima Gorkého k dopravní nehodě, při které se střetla dvě vozidla. Jedno z uvedených vozidel vlivem nárazu poškodilo další dva zaparkované automobily.

Policisté dopravního inspektorátu v Trutnově, kteří na místo vyrazili, provedeným šetřením zjistili, že řidič osobního motorového vozidla Daewoo na přímém úseku svou přední částí narazil do levé zadní části zaparkované škodovky, která vlivem nárazu poškodila další dvě zaparkovaná vozidla značek Ford a Renault.

HZS HKK:

K nehodě vyrazili profesionální hasiči z Trutnova. Jednotka provedla protipožární opatření, úklid vozovky a pomoc s naložením vozidel na odtah.

Při uvedené dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla Daewoo i řidičky vozidla Škoda, která seděla ve stojícím vozu. Oba zranění byli k ošetření transportováni do trutnovské nemocnice. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že třiačtyřicetiletý řidič vozidla Daewoo usedl za volant pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška potvrdila přes jednu promili v jeho dechu. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 155 tisíc korun.

Nezodpovědný účastník silničního provozu je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policie České republiky tímto upozorňuje všechny řidiče, aby brali v potaz, že konzumace alkoholu před jízdou je jednou z častých příčin dopravních nehod. V případě, že řidič za volant pod vlivem alkoholu usedne, musí počítat s tím, že mu hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun, zákaz řízení motorových vozidel a v případě zjištění alkoholu nad jednu promili až rok vězení.

nprap. Udo Ertner
KŘP Královéhradeckého kraje
Policie ČR

Sdílet