Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálnice D1 stojí, boural autobus a pět osobáků, na místě jsou zranění

K nejvážnější dopravní nehodě v pátek třináctého došlo na Vysočině v 15:25 hod na 136,5 km dálnice D1 ve směru na Prahu. Při střetu pěti osobních vozidel a autobusu utrpěli zranění čtyři lidé.

Jednalo se o cestující z osobních vozidel. Dálnice po střetu zůstala ve směru na Prahu zcela neprůjezdná a v místě se tvořily dlouhé kolony.

Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných a s jejich následným transportem do sanitních vozů. K dalšímu ošetření byli zranění převezeni do nemocnic. Jednotka provedla na vozidlech protipožární opatření a zamezila možnému úniku provozních kapalin.

V době nehody cestovalo v autobuse 61 lidí. Všichni vyvázli z nehody bez zranění. Dopravce pro cestující zajistil náhradní autobus, který na místo události dorazil těsně před pátou hodinou odpolední. Hasiči pomohli cestujícím bezpečně nastoupit do přistaveného autobusu.

Téměř ve stejný okamžik se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem a kolona se pomalu začala rozjíždět. K úplnému obnovení provozu došlo v 17:30 hod a zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí se vrátila zpět na základnu.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet